Corona, taalwandeling, kindercommissie, kinderboekenweek, dag van de leerkracht

Corona 
Deze week werd duidelijk in de persconferentie dat het niet de goede kant opgaat met de ontwikkeling van het Coronavirus. Voor ons op school verandert er niet veel, we wassen onze handen veel en de collega’s proberen voldoende afstand van elkaar te houden. Op veel andere scholen zijn er al dagelijks verschillende zieke collega’s, gelukkig valt dat tot nu toe op de Regenboog mee. We vinden het erg jammer dat we u nog steeds niet in de school en de klas kunnen ontvangen. 

Taalwandeling 
Deze week organiseerden Myrna en Joke een taalwandeling als alternatief voor de ouderbijeenkomst. Een succes! Het was fijn om op deze veilige manier contact met u te hebben. We gaan op zoek naar manieren om meer van dit soort activiteiten te organiseren om toch met u in contact te kunnen blijven. 

Kindercommissie van Zuidoost 
Een aantal weken geleden is er een voorlichter van de gemeente in de BB groepen komen vertellen over de kindercommissie van Zuidoost. Enthousiaste kinderen mochten zich hiervoor aanmelden door een eigen filmpje te maken. Dat deden ruim 100 kinderen. Na verschillende voorrondes is daar nu de commissie van 12 kinderen uit gekozen. Bij deze 12 kinderen zitten 4 Regenboogers! We zijn heel trots en wensen ze veel succes met de vergaderingen dit jaar. 

Kinderboekenweek 
Deze week ging de kinderboekenweek van start. Het thema is “en toen, geschiedenis”. Op school hebben we hier natuurlijk aandacht aan besteed en zullen dat ook komende week doen. In de bibliotheken zijn deze weken ook veel extra activiteiten voor de kinderen. 

Nieuwe website 
Deze nieuwsbrief leest u op onze vernieuwde website. De website is sneller en werkt beter op alle verschillende device ’s. Informatie is weer helemaal up-to-date en er zijn nieuwe foto’s geplaatst. De moeite waard om eens rustig te bekijken. 

Van de ouderraad - Dag van de leerkracht 
 
Beste ouders en verzorgers, 

Maandag 5 oktober is het de dag van de leerkracht. Normaal gesproken organiseert de ouderraad altijd een lunch voor de leerkrachten, met hapjes gemaakt door de ouders. Met alle verschillende hapjes wordt dit altijd een zeer uitgebreide en heerlijke lunch. Helaas is deze mogelijkheid er dit jaar niet ivm het coronavirus. Heel jammer, want juist in deze tijd vinden wij het fijn om de leerkrachten extra in het zonnetje te zetten. 

Wij vragen jullie daarom, namens de ouderraad, om deze dag een kleinigheidje mee te nemen voor de juf of meester van uw kind. Dit kan een tekening of een kaartje zijn, een bloem, chocolaatje of iets anders. Gewoon iets kleins om de juf/meester te laten zien dat ze gewaardeerd worden. 

Met vriendelijke groet, 

De ouderraad van de Regenboog