bibliotheekouders, wormenhotel, oudergesprekken, sinterklaas

Bibliotheekouders gezocht
We hebben een prachtige bibliotheek op school waar we heel trots op zijn. De kinderen komen er graag en dat vinden we heel belangrijk. Kinderen kunnen er kiezen uit verhalen, gedichten, sprookjes, strips, Engelse en informatieve boeken. De bibliotheek is op verschillende momenten onder lestijd open, kinderen komen met kleine groepjes tegelijk. Ouders zijn op die momenten als vrijwilliger aanwezig. We zoeken voor de donderdagmiddag (tussen 13.00 en 15.00 uur) nieuwe vrijwilligers. Vindt u het leuk om elke week of af en toe te helpen in de bibliotheek, we horen het graag. U kunt dit doorgeven aan Joke, j.de.hoogh@askoscholen.nl
Ook wanneer u andere dagen beschikbaar bent, kunt u dat natuurlijk doorgeven.

Wormenhotel
Sinds vorig jaar hebben we een wormenhotel achter op het schoolplein. We vinden het heel waardevol om de kinderen te laten zien hoe je duurzaam om kunt gaan met groen afval. De compost uit het wormenhotel gaat weer terug bij de planten op en rond het plein. We hebben een prachtige verteltas gemaakt over de regenworm om de kinderen les te geven over het hotel. Nu we een aantal maanden ervaring met het hotel hebben opgedaan is duidelijk dat de wormen nog meer groen afval kunnen gebruiken. Als u het leuk vindt om bij te dragen aan het hotel met groenafval van thuis, dan is dat zeer welkom. U kunt samen met uw kind via de bovenste luikjes voedsel in het hotel stoppen. Aan de zijkant van het hotel zit een beschrijving wat er allemaal in mag.

Wat mag er allemaal in het hotel?
Ongekookte groente, schillen, avocado + pit, fruit, bananenschillen, appelklokhuis, theezakjes, geplette eierschalen en gemaaid gras. Daarnaast mag ook de gebruikte bodembedekking van een knaagdierenhok in het hotel, alleen van vegetarische huisdieren(konijnen, cavia’s en hamsters).

Wat mag er niet in het hotel?
Citroen en sinaasappel, ui en knoflook, vlees en vis, snijbloemen, gekookte groente, zuivelproducten en vetten.

Ouders weer in school
Sinds de herfstvakantie mogen ouders op dinsdag en vrijdag weer de school binnenkomen bij het wegbrengen. Dat was lang geleden! Fijn dat iedereen zo rekening met elkaar houdt, het is nog steeds rustig in school waardoor afstand houden mogelijk blijft. Met de stijging van de Corona besmettingen blijven we natuurlijk aldoor kijken wat er mogelijk is binnen de regels. Aanstaande vrijdag is er weer een persconferentie, als dat gevolgen heeft voor onze organisatie zullen we dt zo spoedig mogelijk met u communiceren.

Sinterklaas
Dit weekend komt Sinterklaas alweer naar Nederland waarmee een gezellige en drukke periode aanbreekt. De kinderen van de bovenbouw helpen sinterklaas een handje door surprises te maken. Na het weekend zullen zij daar lootjes voor trekken en ontvangen de ouders van de bovenbouw uitgebreide informatie.

Oudergesprekken
Binnenkort zijn er oudergesprekken op school. U heeft een uitnodiging ontvangen via Parro om zich in te schrijven of u ontvangt die binnenkort.