Sportdag, ouderhulp, picknicktafels

Het voorjaar is altijd een periode waarin veel samenkomt en we nog heel veel willen doen. De periode van leuke activiteiten komt eraan, schoolreisjes, sportdagen en kamp. We nemen toetsen af om te kijken hoe de ontwikkeling verloopt en we bereiden kinderen van groep 2, 5 en 8 voor op hun volgende stap in een andere bouw of op het VO. Gelukkig zitten er dit jaar lekker veel “uitrustmomenten” tussen, zoals volgende week waarin weer een lang weekend zit (18 tm 21 mei).

Sportdag
Komende woensdag is de sportdag voor de hele school. De kinderen van de onderbouw blijven op het schoolplein. De kinderen van de midden en bovenbouw hebben hun sportdag op de velden van hockeyvereniging Abcoude. U heeft hier allemaal een brief over ontvangen. We hopen erg op mooi weer! Denkt u eraan dat op de hockeyvelden niet met schoenen met noppen mag worden gespeeld?

Ouderhulp
Wat fijn dat we steeds vaker weer ouders in school hebben om te helpen. Met de schooltuinen, met lezen, met het schoolplein, de bibliotheek, de computers en alle andere klussen. Door jullie hulp kunnen we zoveel meer activiteiten en aandacht voor de kinderen organiseren. Wilt u ook actief zijn op school? We horen het graag.

Picknicktafels
Om ons schoolgebouw heen beschikken we over een prachtige buitenruimte waar veel andere scholen jaloers op zijn. We hebben deze ruimte in de afgelopen jaren steeds groener gemaakt en hebben nog steeds de wens om het veel groener te krijgen. Naast het buitenspelen, gebruiken we deze ruimte ook graag als werkruimte. We zien dat het voor kinderen heel fijn is, als het weer het toelaat, om in alle rust buiten te kunnen werken. De buitenplekken zijn dan ook erg populair. Bij de MB en BB groepen hadden we al picknicktafels staan onder de afdakjes. Sinds deze week staan er bij groep 1.1 en 1.2 ook picknicktafels in het juiste formaat voor de kleuters. Zij kunnen ook lekker buiten hun werkjes doen.