Cello biënnale, op tijd komen, opleidingsschool, activiteiten voor de herfstvakantie

Volgende week is het herfstvakantie, even lekker bijkomen van de eerste intensieve weken. In de herfstvakantie wordt er weer van alles in het stadsdeel georganiseerd voor de kinderen. Onder aan deze nieuwsbrief vindt u leuke activiteiten.

Fijne vakantie allemaal en tot maandag 24 oktober!

Cello biënnale
Afgelopen maandag hadden wij de bestorming op school. Overal waren cellisten in de school te vinden en werden de kinderen verrast met muziek. De cellisten zijn in alle klassen een les komen geven en de kinderen werden uitgedaagd om mee te doen. Dinsdag is groep 5 tm 8 naar een voorstelling in het Bimhuis geweest.

Op tijd komen
Deze week hadden we op dinsdag en donderdag een controle van de leerplichtambtenaar op school. Bij beide ingangen stonden controleurs te tellen hoeveel kinderen te laat op school kwamen. De afspraak is dat iedereen om 8.25 in school is zodat de les rustig om 8.30 kan beginnen. Op beide dagen waren er rond de 40 kinderen die pas na 8.25 binnenkwamen. Dat is wel een hoog aantal en reden voor de leerplicht om na de vakantie nog een controle te houden.
Als u toch een keer wat later bent, en dat kan natuurlijk een keer gebeuren, willen we u vragen om uw kind door de hoofdingang te laten gaan en niet door de terrasdeuren. De leerkracht doet de terrasdeur om 8.25 dicht. Het is minder storend voor de groep als “te laatkomers” door binnendeur naar binnen komen.

Opleidingsschool
De Regenboog is een opleidingsschool. Er zijn op dit moment 7 stagiaires, 5 in de verschillende groepen en 2 bij de gymdocent, Nick. We vinden het in deze tijd natuurlijk heel belangrijk om nieuwe collega’s op te leiden. Ook vinden we het heel waardevol om nieuwe inzichten via de studenten in school te krijgen. De stagiaires hebben eigen opdrachten en nemen af en toe lessen over zodat de leerkracht kan observeren.

Activiteiten in de herfstvakantie:
Club Zuidoost Elke zaterdag tussen 13.00 en 16.00 kun je sporten, is er muziek, dansen en er worden nog veel meer activiteiten aangeboden. Heb je een stadspas, kun je gratis deelnemen. Kosten € 1,00 per keer voor deelnemers zonder stadspas. Zaterdag 15 oktober aanstaande staat Club Zuidoost XXL gepland. Tijdens deze dag zijn er nog meer activiteiten en zal er een dj aanwezig zijn om op de achtergrond te draaien. https://zuidoostbeweegt.nl/events/club-zuidoost/ Sport en Funtoer(Midherfst Mokum) Vanuit Sciandri wordt de jaarlijkse Sport en Funtoer georganiseerd, zowel in het Bijlmersportcentrum als in de Gaasperdamhal. De jeugd kan weer meedoen met diverse sport en fun activiteiten. Toegang is gratis. https://zuidoostbeweegt.nl/events/sport-en-funtoer-2/ Meidenevenement Op donderdag 20 oktober wordt een meiden evenement georganiseerd in het Bijlmersportcentrum. Girls Only, voor meiden, door meiden. Tijdens deze dag worden diverse activiteiten aangeboden. Sport, Beauty, Kunst, empowerment en muziek. https://zuidoostbeweegt.nl/events/dia-de-la-nina/

Talent Movement
Het talentmovement team is deze herfst terug met een programma vol activiteiten voor kinderen 8 jaar. Alle activiteiten zijn gratis! Dit jaar is er ook een spookhuis voor wie durft! Wat is er nog meer te doen? Kom dansen, maak muziek, doe mee aan kunstactiviteiten of gaming en test je sport en spelkunst.
https://talentmovement.nl/