route 8, schoolplein, koningsdag

Route 8 
Al enige jaren gebruiken wij “route 8” als eindtoets voor groep 8. Ook dit jaar. De toets wordt afgenomen in de week van 26 april en duurt een ochtend. De kinderen zijn woensdag of donderdag aan de beurt. 
Meer informatie? https://route8.nl/page/article/ROUTE+8/Voor+ouders 

Schoolplein 
Op het schoolplein wordt het steeds groener. We kregen vorige week van een ouder een prachtig perenboompje en verschillende stekjes van bessenstruiken. Deze hebben inmiddels mooie plekjes op het plein gekregen. Het wilgententje dat ook nieuw is op het plein krijgt de eerste blaadjes waardoor het straks een prachtig verstopplekje wordt. Vandaag is er een mooie pergola gebouwd die we zullen laten begroeien met klimplanten. In de zomer kunnen we hier een schaduwdoek inspannen zodat we meer schaduwplekjes op het hete plein krijgen. Ook het nieuwe duikelrekje is geplaatst, de kinderen kunnen weer koprollen.  
De bollen, die we vorig jaar hebben ingezameld en geplant, zijn ook weer overal boven de grond gekomen. De kinderen gingen met zoekkaarten zelf aan de slag om te kijken of ze alle bolletjes konden vinden. 
Het is een luxe om zo'n fijne buitenruimte te hebben die ook nog steeds mooier wordt! 
foto pergola

Koningsdag 
Denkt u eraan dat dinsdag 27 april koningsdag is? De kinderen zijn dan vrij.