Week van de lentekriebels, koeienproject, bereikbaarheid directie, Covid

Lentekriebels
Komende week is het weer de week van de lentekriebels. De hele week worden er in alle groepen lessen gegeven over relaties, weerbaarheid en seksualiteit, natuurlijk aansluitend bij de belevingswereld van de kinderen. We hebben prachtige verteltassen die bij deze week passen. Deze gaan over gezinssamenstellingen, vriendschap, seksualiteit, je eigen lichaam, homoseksualiteit, zwangerschap en voor jezelf opkomen. Meer lezen?https://seksuelevorming.nl/onderwerpen/week-van-de-lentekriebels/

Vrijwilligers gezocht voor het koeienproject
Op school hebben een hele fijne vrijwilliger die vroeger in het onderwijs werkte, Ineke. Zij is elke woensdag op school om kinderen te helpen met hun rekenwerk. Naast haar vrijwilligerswerk op de Regenboog, is zij ook vrijwilliger bij het koeienproject. Zij vertelt ons hier altijd enthousiast over. Zie haar berichtje hieronder:

Wie van de ouders heeft tijd en zin om vrijwilliger te worden van het koeienproject in het natuurgebied ‘De Gaasperzoom’?
Het natuurgebied ligt ten oosten van Gein 3 en 4. Als vrijwilliger doe je 1 of 2 keer per week een koeienrondje. Tijdens je rondje tel je de kudde en check je of het goed gaat met de koeien/kalfjes. Daarna geef je digitaal door waar je de koeien hebt gezien. Je bent ongeveer 30 minuten bezig met een koeienrondje. Voor meer informatie bel je het mobiele nummer: 06 10776679 van Ineke

Bereikbaarheid directie
Rob is deze week begonnen aan een mooie treinreis door Europa samen met zijn dochter. Hij is na de meivakantie weer terug. Josien is er wel gewoon op di, wo en do. Op maandag en vrijdag zijn Suzanne en/of Ingrid (IB) beschikbaar.

Covid
Vanaf 10 maart zijn de nieuwe Corona adviezen ingegaan. Hieronder een bericht daarover van ons bestuur.

Beste ouder(s), verzorger(s),

Zoals u misschien vorige week gehoord heeft, heeft het kabinet besloten dat ook de laatste corona-adviezen, zoals de zelftest en de thuisisolatie, komen te vervallen.

De afgelopen jaren hebben we binnen ASKO altijd de landelijke richtlijnen gevolgd, dat doen we nu weer. Dat betekent dat u bij klachten uw kind niet meer hoeft te testen en uw kind niet meer in isolatie hoeft. Uiteraard blijven kinderen wel thuis als ze echt ziek zijn. Als u hier meer over wilt lezen kan dat https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/03/10/laatste-specifieke-corona-adviezen-vervallen-maar-gebruik-je-gezonde-verstand-bij-luchtwegklachten

 We kijken terug op een enerverende coronaperiode, met een rollercoaster aan richtlijnen, die zowel thuis als op school veel impact hebben gehad. We willen u nogmaals hartelijk bedanken voor de betrokkenheid en samenwerking in die periode.

Uiteraard zullen we de ontwikkelingen rondom corona in de toekomst goed volgen.

En wellicht ten overvloede, maar ook na het vervallen van de corona-adviezen zal er uitval van personeel door ziekte zijn. Ook in het onderwijs is er sprake van een groot personeelstekort. We blijven ons tot het uiterste inspannen om voor vervanging te zorgen, maar in sommige gevallen moeten we werken met noodoplossingen. We vragen hiervoor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Willem Kuijpers & Steven Tan