Shoolreisjes en kampen, trakteren, oudergesprekken

Schoolreisjes en kamp

De bussen rijden af en aan op ons parkeerterrein! De onderbouw had een fijne schoolreis naar de speeltuin in Oud Valkenveen en de middenbouw was zelfs 2 dagen op een zeer geslaagd kamp.
Deze week is de bovenbouw aan de beurt, groep 8 is 3 dagen op de Veluwe en groep 6 en 7 gingen vandaag survivallen. Wat heerlijk dat het weer allemaal kan!

MB.jpg BB

OB BB survival copy

 

Trakteren
Op de Regenboog vinden we gezonde voeding erg belangrijk. Onderdeel van ons beleid voor gezonde voeding is ook het trakteren. De laatste tijd zien we dat er weer steeds vaker ongezonde en hele grote traktaties mee worden gegeven. Het is natuurlijk niet leuk voor een kind wanneer het dat dan niet mag uitdelen. Wilt u bij het bedenken van de traktatie uitgaan van onderstaande regels?
Zie hieronder de tekst zoals die op onze site staat:


Kinderen mogen op hun verjaardag natuurlijk iets uitdelen in de klas, dat is heel gezellig. Met 30 kinderen in de klas is dat zeer regelmatig. Het is daarom de bedoeling dat de traktaties klein en gezond zijn. Geen cadeautjes dus en geen grote hoeveelheden. “Snoeptraktaties” zullen wij niet laten uitdelen.
* Groente en fruit in een leuk jasje.
* Waterijsjes (let op onze vriezer zit vaak vol!)
* Kleine porties van producten die niet te veel calorieën bevatten, zoals een rozijndoosje, popcorn, soepstengel, ontbijtkoek of eierkoek . Voorbeelden kunt u vinden op de website Gezond Trakteren.nl.

Bij een verjaardag hoort vaak een feestje. Wij vinden het fijn als u uitnodigingen voor een verjaardagsfeestje buiten school uitdeelt. Het uitdelen in de klas kan naar zijn voor kinderen die niet worden uitgenodigd.

Oudergesprekken
De oudergesprekken komen er weer aan. Wilt u zich via Parro inschrijven voor een gesprek met de leerkracht?