Lentekriebels, Ajax dag, uitjes onderbouw, werkstukken BB

Lentekriebels

Het leek afgelopen week wel al een beetje lente met al het mooie weer dat we hadden. Komende week begint de lente officieel! Op de Regenboog altijd het moment voor de lentekriebelsweek. De hele week worden er in alle groepen lessen gegeven over relaties, weerbaarheid en seksualiteit, natuurlijk aansluitend bij de belevingswereld van de kinderen. We hebben prachtige verteltassen die bij deze week passen. Deze gaan over gezinssamenstellingen, vriendschap, seksualiteit, je eigen lichaam, homoseksualiteit, zwangerschap en voor jezelf opkomen.

 Voor meer informatie zie: https://seksuelevorming.nl/onderwerpen/week-van-de-lentekriebels/

Ajax dag
Afgelopen dinsdag had de bovenbouw een Ajax dag, aangeboden door de Ajax foundation. De hele dag was gevuld met sport maar ook waren er lessen over gezonde voeding, verstandig omgaan met geld, mediawijsheid en goede respectvolle omgang met elkaar volgens de basiswaarden van Ajax. Het was een fantastische dag!

Onderbouw
De onderbouw gaat naar de kinderboerderij. Woensdag 23 maart gaat groep 1.3 en donderdag 24 maart gaan groep 1.1 en groep 1.2. We gaan een speurtocht doen bij kinderboerderij Brinkie en wandelen met de hele groep heen en terug. We zijn heel blij dat er zoveel ouders mee kunnen om ons te helpen.

Dinsdag 29 maart heeft de hele onderbouw een lentewandeling. De groepsleerkrachten zullen hiervoor nog hulpouders vragen.

Werkstukken bovenbouw
De kinderen van de bovenbouw hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan een werkstuk. Groep 6 mocht daarvoor een dier kiezen, groep 7 een land en groep 8 kon uit verschillende onderwerpen kiezen, waaronder een belangrijk figuur uit de geschiedenis. De kinderen presenteren morgen vanaf 14.30 in de klas hun werkstukken aan de ouders.