studiedag, kijkochtend, wereldmakers, inschrijven, ventilatie

Studiedag 22 9 2020
Op dinsdag 22 september heeft het team een studiedag en zijn de kinderen dus vrij. Het team gaat deze dag gebruiken om met elkaar in gesprek te gaan over het Montessorionderwijs op de Regenboog.

Kijkochtend
Zoals zoveel activiteiten deze tijd, zal ook de kijkochtend van woensdag 7 oktober niet doorgaan. Dat vinden wij erg jammer. Het is altijd een heel leuk moment als de klas aan de ouders kan laten zien waar ze de eerste schoolweken mee bezig zijn geweest. We zijn aan het bedenken hoe we u toch een inkijkje in de klas kunnen geven. We kijken ondertussen erg uit naar het moment dat we u weer in de school en de klas mogen ontvangen.

Wereldmakers 2020-2021
Wereldmakers is hét interdisciplinaire maaktraject voor kinderen uit Amsterdam Zuidoost. In de disciplines theater, dans, fotografie en beeldende kunst wordt de scheppende kracht van kinderen aangesproken. Alles komt samen op de presentatiedag in het Bijlmer Parktheater, die plaatsvindt op 23 april 2021. Creëer je eigen Wereld, als jonge makers (8 tot 15 jaar) gaan we samen een traject aan waarbij je leert onderzoeken, ontwerpen, creëren en spelen. Je geeft in de verschillende artistieke richtingen vorm aan je eigen verbeelding en met elkaar visualiseer je de wereld van morgen. Het traject bestaat uit 24 lessen en je krijgt les in twee disciplines. Voor meer informatie en data zie: https://www.bijlmerparktheater.nl/nl/wereldmakers-1

Inschrijven broertjes en zusjes
Broertjes en zusjes van onze leerlingen hebben voorrang bij plaatsing op de Regenboog. Deze voorrangsregel geldt alleen wanneer u op tijd aanmeldt. Hieronder ziet u de sluitingsdatum van de verschillende plaatsingsrondes zoals Amsterdam die heeft vastgesteld.
Kinderen geboren tussen: 1 mei t/m 31 augustus 2017, aanmelden voor 4 november 2020
Kinderen geboren tussen: 1 sep t/m 31 dec 2017, aanmelden voor 4 maart 2021
Kinderen geboren tussen: 1 jan t/m 30 april 2018, aanmelden voor 3 juni 2021
Kinderen geboren tussen: 1 mei t/m 31 aug 2018, aanmelden voor 4 november 2021

Ineke
Na een lang verblijf in het ziekenhuis en een revalidatiecentrum, is Ineke sinds vorige week weer thuis. Met de nodige aanpassingen in huis was dat gelukkig mogelijk. Ineke komt af en toe in de rolstoel mee naar school om haar kleinkinderen te brengen en halen.

Ventilatie en Warme truien
De ventilatiekasten die wij op het dak hebben zijn gecontroleerd en zijn Corona-proof. Er wordt geen lucht gecirculeerd, er wordt alleen verse lucht naar binnen geblazen.
Toch blijft het advies vanuit het RIVM om ook zoveel mogelijk te ventileren. We zullen de deuren dus zoveel mogelijk openzetten. Wilt u daar met de kleding rekening mee houden als het straks kouder wordt?