Sinterklaasfeest, voorleeswedstrijd, maakochtend bovenbouw

Sinterklaasfeest 
Natuurlijk gaan we dit jaar wel Sinterklaas met de kinderen vieren op de Regenboog, op vrijdag 4 december. Gelukkig hebben we ook al uit betrouwbare bron vernomen dat Sint en zijn pieten ons ook een bezoekje zullen brengen.  
We zullen dit jaar Sinterklaas binnen welkom heten en niet langs het fietspad. Helaas is er voor de ouders daarmee geen mogelijkheid om mee te kijken. Sinterklaas zal daarna de kinderen van de OB en de MB in de klassen bezoeken. We komen niet samen in de hal. 

De kinderen van de bovenbouw helpen Sint met het feest. Zij hebben lootjes getrokken en maken een surprise. De ouders hebben een uitgebreide brief ontvangen waar instaat hoe het werkt met surprises. Normaal is er een avond op school waar ouders en hun kind hulp kunnen krijgen met het maken van de surprise. Deze knutselavond kan dit jaar helaas niet doorgaan. We zullen de kinderen op school zoveel mogelijk helpen en hopen dat u dat thuis ook kunt doen. Het is natuurlijk voor alle kinderen fijn als ze iets moois krijgen.

De kinderen zijn vrijdag 4 december om 12.00 uur vrij. 

Voorleeswedstrijd 
De kinderen van de bovenbouw hebben in hun eigen klas meegedaan met de voorleeswedstrijd. Per klas is er een klassenkampioen gekozen. Morgen zullen de kampioenen het tegen elkaar opnemen en zal de jury een winnaar kiezen. Deze winnaar zal meedoen met de voorleeswedstrijd van zuidoost, spannend! 

Maakochtend bovenbouw 
Op donderdag 5 november was er in de bovenbouw een maakochtend in het thema van de Egyptenaren. De kinderen konden kiezen uit veel verschillende opdrachten. Piramides lassen of figuurzagen, kettingen rijgen, kragen naaien, hefbomen uitproberen, stopmotion films maken, een sarcofaag knutselen, piramides bouwen met verschillend constructiemateriaal en mummies buigen van ijzerdraad. Het is altijd erg leuk om de kinderen ingespannen aan het werk te zien binnen de verschillende opdrachten. En wat is het resultaat prachtig geworden! 

maakochtend