Corona, zelftesten, nationale voorleesdagen

Alle organisatie rond Corona houdt ons op school en u thuis allemaal goed bezig. Deze week waren er 3 groepen helemaal of deels thuis. In 1 groep was de leerkracht in quarantaine door besmettingen in het gezin. Bij de andere 2 groepen waren er 3 of meer besmettingen in de groep waardoor op advies van de GGD de hele groep in quarantaine moest. Dat vraagt van u thuis en van ons op school steeds veel flexibiliteit. Fijn dat u er steeds begrip voor heeft en we goed kunnen samenwerken. Wij ervaren dit als zeer ondersteunend.
Laat u het ons gelijk weten wanneer u in het gezin een positieve testuitslag heeft?

Zelftesten voor kinderen van de bovenbouw
Voor de kinderen van de bovenbouw krijgen we op school 2 zelftesten per week. Het is ons gebleken dat de behoefte per gezin voor het krijgen van deze testen nogal verschillend is. Er zijn kinderen(ouders) die hebben aangegeven dat ze thuis voldoende tests hebben en er geen van school nodig te hebben. We hebben daarom met de kinderen afgesproken dat ze bij de leerkracht zelftesten mogen vragen wanneer ze thuis weer op zijn. De leerkracht heeft ze in de klas klaarliggen.

Besmetting in het gezin
Voor de duidelijkheid; wanneer er in het gezin een besmetting is, blijven kinderenen broertjes/zusjes ook thuis! Zie voor informatie https://lci.rivm.nl/covid-19-huisgenoten

Nationale voorleesdagen
Woensdag 26 januari beginnen de nationale voorleesdagen. Het prentenboek van dit jaar is “Maar eerst vingen we een monster”. Dit boekje is voordelig te krijgen tijdens de voorleesdagen. We hebben een prachtige verteltas gemaakt over dit boek die in de klassen zal rondgaan.
In de OB en MB zullen activiteiten rond de voorleesdagen worden georganiseerd, u krijgt daar meer informatie van de leerkracht over.
Meer lezen over de voorleesdagen?: https://www.hebban.nl/nationalevoorleesdagen/