corona, MR, activiteiten, natuurdagen

Corona
Gelukkig mogen we “live” onderwijs aan de kinderen blijven geven in deze Coronatijd. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee al vinden sommige teamleden het ook wel spannend. Onder de teamleden zijn tot nu toe nog geen positieve testen geweest en dat is heel fijn. In afwachting van testuitslagen, moesten we soms wat schuiven binnen de leerkrachten maar het is nog op te lossen.
Er zijn wel ouders die ziek geweest zijn waardoor ook kinderen thuis moesten blijven.
Het team probeert in school zoveel mogelijk afstand te houden van elkaar. Zo lunchen we niet meer in dezelfde ruimte maar verdeeld over de hele school. Heel ongezellig maar noodzakelijk.
We willen u nogmaals met klem verzoeken om ons zelf op de hoogte te brengen wanneer er in uw gezin een positieve testuitslag is. Ook wanneer de GGD aangeeft dat zij dat zullen doen.
We proberen de ramen en deuren zo lang mogelijk open te houden om zoveel mogelijk schone lucht binnen te krijgen. Wilt u rekening houden met warme kleding voor de kinderen?

MR
U heeft kunnen stemmen op een nieuw MR-lid. Dit jaar voor het eerst via een online-verkiezing. Er zijn 104 stemmen uitgebracht, wat fijn!
De meeste stemmen gingen naar Shafira, moeder van Zayd, groep 2. Welkom in de MR Shafira!

Veel activiteiten
Veel buitenschoolse activiteiten kunnen niet doorgaan door alle regelgeving rond Corona. Gelukkig zijn er ook een aantal activiteiten die wel door kunnen gaan.
De kinderen van de onderbouw deden deze week allemaal een herfstwandeling onder leiding van het NME, natuur- en milieu educatie. In de directe omgeving van de school is genoeg te vinden om nieuwsgierig van te worden.
Groep 3.1 doet mee met de disignathon van de maakplaats Amsterdam. Dinsdag waren zij in de bibliotheek van Reigersbos om een workshop te volgen. Het doel van deze workshop is het bedenken van innovaties om de burgers van Amsterdam tot wereldburgers te maken. De innovatiefste uitvinding van iedere klas wordt uitgenodigd voor de grote live-finale op woensdag 11 november 2020. De ontwerpen van de tien finalisten worden tentoongesteld in OBA Oosterdok.
De kinderen van de middenbouw hebben komende week een natuurdag. Zie hieronder voor meer informatie.

Natuurdagen MB
Dit jaar gaan wij een 3- daags programma volgen van Natuurwijs. Dit is een programma om kinderen vertrouwd te maken met de natuur. Drie dagen verdeeld over het schooljaar trekken we met de kinderen een natuurterrein in bij ons in de buurt. Dat is bij ons de Hoge dijk/Gaasperzoom met prachtige stukken natuur waar veel te beleven is. We hebben drie plekken uitgezocht die we daar gaan verkennen. We gaan op ontdekkingstocht door de seizoenen heen.  
Agnes Meijs, de begeleidster van dit project, is gecertificeerd gids en houdt ervan om 
kinderen in te wijden in “overlevingsvaardigheden” zodat ze bv. zelfstandig hun weg kunnen vinden in het terrein, een schuilhut kunnen bouwen, enkele eetbare 
planten leren herkennen etc. Plezier en zintuiglijke ervaringen opdoen staan voorop! 

Buiten dat het ook een educatief project is staat die ervaring en die beleving voorop. We gaan niet alleen dieren en planten in ons eigen leefgebied ontdekken maar we zullen er ook veel spelletjes gaan doen, hutten bouwen, kleine waterdiertjes/kikkerdril vangen met een schepnetje, je lekker voelen in de natuur!

Elke middenbouwklas krijgt drie dagen waarop we de de natuur in gaan. Dit zal een keer in de herfst zijn, een keer in de winter en een keer in de lente/zomer. Dit betekent dat we dan hele en halve dagen buiten zullen zijn. Daarom is het belangrijk om aan de volgende zaken te denken: 

  • Kleding die vies mag worden. Laagjes kleding in de herfst/winter dus hemd, t-shirt, lange mouwen, trui/vest, jas.  
  • Een regenjas. 
  • Een handdoekje/theedoek. 
  • Mocht u een kleine verrekijker thuis hebben dan die ook graag meegeven. 
  • Liefst kaplaarzen of anders oude gympen. 
  • Rugzak 
  • Eten en drinken.
  • Een paar sokken en misschien voor de zekerheid een extra legging of joggingbroek
  • Vuilniszakje voor eigen afval. 

De klas van Corita/Vincent en Doeschka gaan maandag 26 oktober ieder een halve dag doen. De klas van Francine en Wilan gaat woensdag 28 oktober.
In de winter gaan de klassen van Doeschka en Corita/Vincent op maandag 8 februari een halve dag op pad en de klas van Francine en Wilan op woensdag 10 februari.

In mei/juni gaat elke klas een hele dag op pad. Doeschka op maandag 31 mei, Francine en Wilan op dinsdag 1 juni, Corita op donderdag 3 juni