corona, sinterklaas, overblijfkrachten gezocht

Corona
Komende vrijdag zal de volgende persconferentie zijn. Inmiddels is wel duidelijk dat er veel  besmettingen op scholen zijn, vooral in de groep 10 tot 14 jarigen, gevolgd door de 5 tot 9 jarigen. In de media komen veel verhalen van scholen waar klassen in quarantaine zitten en er een groot tekort aan leerkrachten is. Gelukkig gaat het op de Regenboog op dit moment goed. Er zijn weinig besmettingen en op een enkele dag uitval na kan er in alle klassen worden lesgegeven. Wat fijn dat u er steeds begrip heeft voor heeft wanneer we een klas naar huis moeten sturen wanneer we het echt niet meer anders kunnen oplossen.
We hopen heel erg dat de scholen open mogen blijven en we de gezellige decembermaand gewoon met elkaar in de klas mogen zijn. Mochten er vrijdag nieuwe aanpassingen worden aangekondigd, dan zullen we dat in het weekend met u communiceren.

Sinterklaas
Als alles volgens plan verloopt, zal Sinterklaas op vrijdag 3 december de Regenboog komen bezoeken. In de klassen zijn de kinderen al veel met zijn komst bezig en ook de school is mooi versierd.
IMG 3355 1

IMG 3357

In de hal is er een ware tuin ontstaan met daarin een kleine Sinterklaas. Wat heeft al dit groen te maken met Sinterklaas??? We hopen dat we daar volgende week een antwoord op krijgen! Na het feest op 3 december zijn de kinderen om 12.00 uur vrij.

Overblijf
Tussen 12.00 en 13.00 hebben de leerkrachten pauze en is er een overblijfkracht in de groep aanwezig. Deze overblijfkracht eet samen met de kinderen en begeleidt het buitenspelen. Zij ontvangen hiervoor een vrijwilligersvergoeding. We zijn op zoek naar versterking van ons overblijfteam. Zou u het leuk vinden om 1,2,3 of 4 dagen in de week de overblijf te begeleiden en daarmee wat te verdienen? Of kent u iemand in de buurt die dat leuk zou vinden? We horen het graag. U kunt natuurlijk ook een keer een dag met een vaste kracht komen meekijken om te zien of het wat voor u is? U kunt zich aanmelden bij Petra van Schoor (coördinator stichting overblijf) p.van.schoor@askoscholen.nl  of Josien Branbergen j.branbergen@askoscholen.nl