Nieuw schooljaar, informatiebijeenkomsten, kalenderwijziging, inschrijven

Nieuw schooljaar 

Nadat maandag de meeste kinderen zijn begonnen zijn we sinds woensdag compleet met ook groep 3 op school. Fijn om (bijna) iedereen weer op school te zien. We hopen natuurlijk dat we een "gewoon" schooljaar tegemoet gaan waarin we alle plannen kunnen uitvoeren die we in de planning hebben staan. Drie gezinnen zijn op dit moment nog in quarantaine. We hopen dat we Corona net zo goed buiten de deur weten te houden als voor de zomervakantie. Om daar zorg voor te dragen vragen wij u op de volgende punten te letten: 

  • Zieke kinderen en kinderen die veel hoesten, benauwd zijn en/of koorts hebben, blijven thuis. Als kinderen deze klachten tijdens de schooldag krijgen, vragen wij u om op te komen halen en te laten testen. Kinderen met verkoudheidsklachten mogen wel naar school, advies van de GGD is om wel te laten testen. 
  • Bij een positieve testuitslag willen wij dat graag zo snel mogelijk van u horen. 
  • Alleen niet immune huisgenoten moeten in quarantaine in geval van een positieve test in het gezin. 
  • Alle huisgenoten (ook de immune) testen op dag 5. 
  • Bij een besmetting in de groep moeten alle niet immune klasgenoten en leerkracht in quarantaine en testen op dag 5. 

Informatiebijeenkomsten 
Aan de start van dit schooljaar willen we u graag de mogelijkheid bieden om even in de klas te kijken en de leerkracht en andere ouders te ontmoeten. Leerkrachten zullen wat vertellen over hoe de dag eruitziet en eventuele andere bijzonderheden voor het schooljaar. Ook is er de mogelijkheid om algemene vragen te stellen. Vragen over uw eigen kind kunt u stellen in het kennismakingsgesprek (groep 3 en 6) of op een ander individueel moment. U ontvangt een uitnodiging voor deze momenten van de leerkracht. 

Kalenderwijziging 
Let op, belangrijke wijziging! Het kamp van de middenbouw wordt verplaatst naar di 7 en 8 juni (was 2 en 3 juni) in verband met de beschikbaarheid van de kamplocatie. De studiedag die gepland stond voor 7 juni verplaatsen we hierdoor naar dinsdag 14 juni. De wijzigingen zijn al doorgevoerd in de onlinekalender. Controleert u die regelmatig? https://www.regenboogamsterdam.net/agenda 

Nieuwe kleuters inschrijven 
Broertjes en zusjes van onze leerlingen hebben voorrang bij plaatsing. Dit geldt alleen wanneer u op tijd (volgens de planning van de gemeente Amsterdam) hebt ingeschreven. Bent u na de sluitingsdatum dan lukt het meestal niet mee om te plaatsen.  
Kinderen geboren tussen 1-5 en 31-8 2018 moeten voor 4-11 2021 zijn ingeschreven 
Kinderen geboren tussen 1-9 en 31-12 2018 moeten voor 10-3 2022 zijn ingeschreven 
Kinderen geboren tussen 1-1 en 30-4 2019 moeten voor 9-6 2022 zijn ingeschreven 

Noodformulieren 
Het is belangrijk voor ons om u goed en snel te kunnen bereiken. Wilt u daarom de lijst invullen die u deze week mee naar huis kreeg en zo snel mogelijk weer mee terug naar school geven? 

Verteltassen 
Op de kalender staan alle data voor de uitleen van de verteltassen gepland. Helaas moeten we de uitleen nog even opschuiven tot de Corona regels nog wat soepeler worden en ouders weer de school in kunnen. Zodra dat weer kan passen we het schema aan. Ook zullen we, wanneer dat weer mag, graag de verteltaswerkgroep op dinsdagochtend weer starten. In de werkgroep is altijd plaats voor nieuwe ouders die het gezellig vinden om met elkaar de verteltassen te onderhouden.