herfst, verteltassen, cultuur, warme jassen inzameling

Herfst
De herfst is nu echt zichtbaar rond de school. In de klassen zijn de kinderen bezig met verschillende herfstprojecten. Ouders zijn op het schoolplein aan het helpen met het planten van bollen, voor een kleurrijk voorjaar. De kinderen van de onderbouw hebben vandaag veel geluk, zij hebben prachtig weer bij hun herfstwandeling door de buurt.

Verteltassen
De hele Coronatijd zijn de verteltassen veel minder uitgeleend dat anders. Ouders konden niet op school een tas uitzoeken en de werkgroep kon niet op school zijn om te werken aan het onderhoud van de tassen. Nu er sinds deze week weer de mogelijkheid is voor ouders om op dinsdag en vrijdag de school binnen te komen, kunnen we ook de uitleen van de verteltassen opstarten. Binnenkort zullen we u daar verder over informeren. Ook de ouderwerkgroep zal dan weer onder begeleiding van Josien, bij elkaar komen. Er is altijd ruimte voor nieuwe ouders! We komen elke dinsdagochtend bij elkaar. Tijdens deze ochtenden onderhouden we de tassen, bedenken nieuwe inhoud en controleren de teruggebrachte tassen. Tijdens het werk aan de tassen is er tijd om van alles met elkaar te bespreken. Vindt u het leuk om betrokken bij school te zijn en heeft u (af en toe) tijd om te komen helpen met de verteltassen? Ik hoor het graag! U kunt mij aanspreken of een mailtje sturen naar j.branbergen@askoscholen.nl.

Cultuur
Zoals u weet vinden we het heel belangrijk om veel aan cultuuronderwijs te bieden. De komende weken staat er weer veel op de planning. Zo gaat de MB naar het bijlmerparktheater, de BB naar de Krakeling en het Amsterdammuseum en heeft de BB deze week ook nog les vanuit het van Gogh museum. De onderbouw is later in het jaar aan de beurt om naar het theater te gaan.

Warme jassen inzameling
We gaan de komende twee weken de inloophuizen van stichting de Regenboog helpen om warme (heren) winterjassen in te zamelen.
“Dagelijks komen er zo’n 600 daklozen in de inloophuizen van stichting de Regenboog. In een jaar zijn dat 5000 unieke bezoekers. Bijna geen een dakloze heeft een goede jas die beschermt tegen het Hollandse winterweer. Een goede jas die wat warmte geeft, maakt een wereld van verschil. Wat is een goede winterjas? De jas moet heel zijn, echt warm, waterdicht en het liefst met capuchon.”
Heeft u thuis nog een jas die geschikt is, heel graag! U kunt de jassen tot vrijdag 12 november inleveren bij Silvia.