Sinterklaas, Corona, studiemiddag, voedselbank, Kerstviering

Sinterklaas 
Morgen is het zover, we gaan met de hele school Sinterklaas vieren. Een beetje anders dan we gewend zijn. We zullen Sint en zijn Regenboog Pieten niet langs het fietspad opwachten omdat we daar niet voldoende afstand van elkaar kunnen houden.  
De kinderen komen morgen op gewone tijd naar de klas. Sint komt in alle klassen op bezoek en brengt misschien wel een cadeautje voor iedereen mee. We komen dit jaar dus niet met de hele school samen in de hal. 
De kinderen van de bovenbouw kwamen vandaag al met hun surprise naar school. Helaas dit jaar geen tentoonstelling van de surprises. 
De kinderen zijn vrijdag om 12.00 uur vrij! 

Corona 
Het was een week die veel flexibiliteit vroeg van iedereen, kinderen en leerkrachten, maar zeker ook van u ouders. We hebben een derde en vierde besmette leerkracht en 2 leerkrachten die in quarantaine moesten. Twee andere leerkrachten vielen deze week gedeeltelijk uit om andere redenen. Er zijn ook leerlingen thuis in quarantaine omdat familieleden positief werden getest. Soms lukte het niet om op tijd vervanging te regelen en vroegen wij u om de kinderen thuis te houden.  Dat betekende voor u ook dat u last minute alles moest regelen, fijn dat dat in de meeste gevallen goed lukte. 
Dank aan het team, inclusief alle stagiaires, voor het inspringen in de verschillende groepen en daarmee de klassen draaiende te houden.  

Studiemiddag 7 december 
Maandagmiddag heeft het team een studiemiddag. De kinderen zijn om 12.00 uur vrij!  

Voedselbank
Zoals elk jaar zamelen we in de weken voor de kerstvakantie houdbare producten in voor de voedselbank. Dit jaar is dat nog noodzakelijker dan andere jaren. Door de Corona crisis zijn er nog meer gezinnen afhankelijk van de voedselbank. Elke ochtend staan we buiten bij de hoofdingang met kratten waar u voedsel kunt doneren. Dat doen we nog de hele komende week. Doet u mee? Het zou mooi zijn om alle 20 kratten vol aan de voedselbank te kunnen overhandigen volgende week!

Kerst 
De kerstviering zal dit jaar ook anders zijn. Voor de kleuters zal er geen kerstdiner zijn maar een kerstontbijt op donderdagochtend 17 december. De midden en bovenbouw hebben wel een kerstdiner op donderdag 17 december. Er zal geen ouderborrel worden georganiseerd. 
Voor alle bouwen geldt dat de kinderen hun eigen eten meenemen en niet voor elkaar koken. Over de precieze organisatie ontvangt u nog nadere informatie. 
Het kerstoptreden zal wel doorgaan voor en door de kinderen. Helaas kunt u dit jaar niet komen kijken.  We zullen proberen om u daar wel beelden van te laten zien.