Ouders weer in school, zelftesten, lentekriebels, juf Agnelet geslaagd, theater en Hortus

Ouders weer de school in 
Nu de Corona regels het toelaten, mogen ouders weer in school. Daar keken wij allemaal erg naar uit. Het was leuk om deze week te zien hoe blij de kinderen waren om aan hun vader en moeder te laten zien hoe het werkt in de school. Zoals al eerder gecommuniceerd, hebben wij ervoor gekozen om 2 dagen (di+do) in school weg te brengen. De andere dagen (ma+wo+vrij) komen de kinderen zelf via de terrasdeur naar binnen. Dit “half om half” schema probeerden wij eerder uit en is ons goed bevallen. Op de dagen dat de kinderen zelf binnenkomen, is het in school heel rustig, in alle klassen kan rustig aan de dag worden begonnen. Ons Montessorionderwijs komt beter tot zijn recht. Kinderen kunnen bij binnenkomst zelf werk pakken en aan de slag gaan zonder afleiding. Kleuters zijn zeer zelfstandig geworden, in hun eigen tempo hangen ze hun jas op, leggen hun etensbakjes op de juiste plek en maken hun plekje klaar voor de dag.  
Op de dagen dat ouders meekomen is het vanzelfsprekend gezellig druk in school en is er tijd om elkaar te spreken. We willen u toch vragen om deze brengmomenten kort te houden zodat kinderen rustig aan het werk kunnen gaan. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een afspraak met de leerkracht te maken als u iets wilt bespreken. 

Zelftesten 
Ook nu de regels versoepeld zijn, is het de bedoeling dat kinderen van de bovenbouw 2 keer per week een zelftest doen. Zij kunnen de juf om nieuwe tests vragen wanneer de voorraad thuis op is. Ook de leerkrachten doen regelmatig zelftesten. 

Lentekriebelweek 
De week van 21 maart staat in het teken van de week van de lentekriebels. We geven een week lang les over relaties, weerbaarheid en seksualiteit, natuurlijk aansluitend bij de belevingswereld van de kinderen. Op donderdag 17 maart is er om 8.30 uur de mogelijkheid om het lesmateriaal in te zien en vragen te stellen aan Suzanne. Voor meer informatie zie: https://seksuelevorming.nl/onderwerpen/week-van-de-lentekriebels/ 

Juf Agnelet geslaagd! 
Agnelet begon 3 jaar geleden bij ons als zij-instromer in het onderwijs. Een pittige combinatie om als nieuwe juf aan de slag te gaan en een opleiding te volgen. Gisteren heeft zij haar opleiding afgerond met prachtige resultaten. We zijn heel blij met onze “nieuwe” collega, gefeliciteerd Agnelet! 

OB naar het theater 
Donderdag 17 maart gaat de onderbouw naar de voorstelling Arabella in het Bijlmerparktheater. De leerkrachten zullen ouders benaderen voor de begeleiding van dit uitstapje. 

https://www.bijlmerparktheater.nl/nl/educatie/groep1-2/prinses-arabella 

Groep 4 naar de Hortus 
Vrijdag 18 maart gaat groep 4 naar de Hortus. Zij gaan de les winkelmandjes doen. https://www.dehortus.nl/onderwijs-2/basisonderwijs/