Kennismaken, brengen en halen, op tijd komen, inschrijven broertjes en zusjes

Start van het jaar en kennismaken 
Deze eerste weken worden ook wel de “Gouden weken” genoemd en zijn heel belangrijk voor een goede groepsvorming. Een groep waar iedereen zijn weg in weet te vinden en zich veilig kan voelen. In alle klassen wordt dan ook veel tijd besteed aan kennismakingsspelletjes. Ook de gymlessen en de buitenspeeltijd zijn belangrijke momenten om elkaar goed te leren kennen. Meer lezen over de Gouden Weken? https://www.leraar24.nl/70125/de-gouden-weken-voor-een-goed-begin-van-het-schooljaar/ 

 
De leerkrachten leren ook graag u (opnieuw) kennen. Daar zijn binnenkort een aantal momenten voor die u in de kalender kunt terugvinden. 
In de week van 12 september zijn de kennismakingsgesprekken voor groep 3 en in de week van 19 september die voor groep 6. In deze gesprekken wil de leerkracht graag van u horen over uw kind. Wat zijn sterke kanten, wat doet uw kind graag, waar is misschien hulp bij nodig en zijn er bijzonderheden? U kunt zich inschrijven via Parro voor deze gesprekken. 

In de week van 26 september organiseren alle klassen een inloopuurtje. Op 27-9 is de BB aan de beurt, op 28-9 de OB en op 29-9 de MB. De kinderen worden buiten opgevangen en ouders gaan naar de klas. U kunt elkaar leren kennen en de leerkracht zal vertellen over de organisatie in de klas. U hoeft zich voor deze gesprekken niet in te schrijven. 

Brengen en halen 
Komende week gaan we terug naar het brengschema zoals we dat voor de vakantie hadden om meer rust in de school te creëren.  
Op maandag, woensdag en vrijdag komen alle kinderen door de eigen terrasdeur naar de klas. Er is daar natuurlijk de gelegenheid om nog iets door te geven aan de leerkracht. 
Op dinsdag en donderdag mag u binnen in school de kinderen wegbrengen. De kinderen van de OB en MB komen door de hoofdingang, de kinderen van de BB door de zij-ingang. 

Ophalen is zoals u gewend bent, de OB bij de klas, de Mb en BB door de zij-ingang. 

Op tijd 
Nu iedereen weer een beetje gewend is aan het vroege opstaan, willen we u vragen om de kinderen te helpen om op tijd op school te zijn. De inloop is tussen 8.15 en 8.25, op deze manier kan de leerkracht om 8.30 echt beginnen m et de les. Kinderen die dan nog binnenlopen zijn storend en ervaren het zelf ook als onprettig. 

Broertjes en zusje inschrijven 
De Regenboog is een populaire school, daar zijn we trots op! Dat betekent dat we niet alle kinderen kunnen plaatsen die zich bij ons inschrijven. Broertjes en zusjes zijn zeker van een plek maar alleen wanneer u zich op tijd inschrijft. Schrijft u buiten de inschrijvingstermijn van de gemeente Amsterdam in dan vervalt deze plaatsingsgarantie! Voor komend jaar zijn de data: 

Kinderen geboren tussen 1 mei en 31 aug 2019: inschrijven t/m 3 november 2022 
Kinderen geboren tussen 1 sep en 31 dec 2019: inschrijven t/m 9 maart 2023 
Kinderen geboren tussen 1 jan en 30 april 2020: inschrijven t/m 1 juni 2023 
Kinderen geboren tussen 1 mei en 31 augustus 2020: inschrijven t/m 2 november 2023

Kalender
Kijkt u regelmatig op de kalender?
https://www.regenboogamsterdam.net/agenda