kerstviering, Corona regels, tentoonstelling, maakplaats in de vakantie

Kerstviering
Op de jaarkalender staat het kerstdiner gepland voor 23 december. Helaas kan dat met de huidige maatregelen niet doorgaan.
We hebben besloten om in plaats van het kerstdiner een gezellig kerstbrunch te organiseren op vrijdag 24 december. Donderdag 23 december wordt een gewone schooldag, het optreden voor de ouders zal helaas niet doorgaan en de kinderen zijn gewoon tot 15.00 uur op school. Vrijdag 24 december is er in elke klas een feestelijke kersttafel en vieren we met elkaar kerst.  De kinderen zijn dan, volgens planning om 12.00 uur vrij.

We vragen de kinderen om wat te eten mee te brengen voor de brunch (alleen koude gerechten, we kunnen op school helaas niets opwarmen). U wordt hierover nog geïnformeerd door de leerkracht.

De hal is inmiddels al helemaal omgetoverd in kerstsfeer en in alle klassen staat een mooie boom en overal zijn lichtjes. Het ziet er allemaal heel gezellig uit.

Corona
Alle regels worden voortdurend aangepast voor de basisscholen. We proberen het goed bij te houden en gaan steeds met u en de GGD in overleg wanneer de stappen niet helemaal duidelijk zijn. Tot nu toe gaat dat goed en hebben we gelukkig sinds de herfstvakantie geen groepen meer in quarantaine gehad. Op 2 december zijn de regels voor basisscholen aangepast.

Wat is nieuw?:
* Deze week krijgen we vanuit het rijk 4 zelftesten bezorgd voor elke leerling in groep 6, 7 en 8. Dat is genoeg voor twee weken, daarna volgt een nieuwe levering. Wij geven deze testen met de kinderen mee naar huis. Het is de bedoeling dat alle BB kinderen zich (net als de leerkrachten) preventief 2 x per week thuis testen om zo vroeg mogelijk besmettingen op te sporen.
* We sturen pas een brief naar een groep over eventuele besmettingen als dit in overleg met de GGD nodig is. Pas bij een hoog aantal besmettingen wordt quarantaine geadviseerd. Voor die tijd geldt, net als nu; houd uw kind in de gaten en test bij verschijnselen. (en daarnaast voor groep 6, 7 en 8 nu dus, test 2 x per week preventief) zelf testen kan bij milde klachten; blijven klachten aanhouden, doe de volgende dag weer een test.

Wat blijft?:
* Test bij verschijnselen en kom pas weer op school na een negatieve uitslag.
* Als één gezinslid positief getest wordt, gaat het hele gezin in quarantaine.
* Kinderen die positief testen, blijven 7 dagen thuis en moeten de laatste 24 uur klachtenvrij zijn; voor kinderen die positief testen maar geen klachten hebben, geldt i.p.v. 7 dagen, 5 dagen.
* We horen het graag wanneer u in het gezin te maken heeft met een positieve uitslag.

Tentoonstelling in de bibliotheek van Reigersbos
Als u naar de bibliotheek in Reigersbos gaat, kijk dan even in de vitrine bij de ingang. Daar staan prachtige kunstwerken van de kinderen uit de schakelklas uitgestald. Een waar museum!

Bericht van de maakplaats:
Zelf maken tijdens de kerstvakantie
Heb je ook zo'n zin in de kerstvakantie? Onze maakcoaches wel! Ze staan te popelen om weer samen met jullie allerlei mooie dingen te maken. Zo zijn er drie verschillende bootcamps, Maritiem Maaklabs en een klooimiddag. Doe je mee?
https://www.oba.nl/agenda.filter.html?k=amsterdam%3Amaakplaats&k=amsterdam%3Akerstvakantie&utm_source=Maakplaats%20021&utm_medium=email&utm_content=Link&utm_campaign=Maakplaats%20021%20-%20december%2001