Aanmelden en inschrijven

Voor het eerst naar de basisschool
Als een kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Op vrijwel alle Amsterdamse basisscholen gaat het aanmelden en het toedelen van de plaatsen op dezelfde wijze.

Bekijk de video 'Aanmelden en inschrijven basisschool' van de Gemeente Amsterdam. 

 

Aanmelden montessorischool De Regenboog

Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente de brochure ‘Naar de basisschool’ / attending primary school en het voorkeursformulier.  U meldt uw kind aan door dit formulier in te leveren bij De Regenboog als wij uw school van eerste voorkeur zijn.  

Voordat u dit formulier inlevert willen wij u eerst kennis laten maken met onze school, Wij nodigen u uit om een afspraak te maken voor een kennismaking. Via onderstaande button leest u meer over de kennismakingsafspraak. 

Kom kennismaken

 

Dit zijn de sluitingsdata voor het aanmelden van 4-jarigen:

6 juni 2024: voor kinderen die geboren zijn tussen 1 januari en 30 april 2021

7 november 2024: voor kinderen die geboren zijn tussen 1 mei en 31 augustus 2021

6 maart 2025: voor kinderen die geboren zijn tussen 1 september en 31 december 2021

5 juni 2025: voor kinderen die geboren zijn tussen 1 januari en 30 april 2022

6 november 2025: voor kinderen die geboren zijn tussen 1 mei en 31 augustus 2022

 

Voorrangsscholen
Elk kind heeft voorrang op de acht dichtstbijzijnde (deelnemende) basisscholen. Welke scholen dat zijn, wordt bepaald door de loopafstand tussen het officiële woonadres van een kind en de scholen. Wanneer u op schoolwijzer.amsterdam.nl het woonadres én de geboortedatum van uw kind invult, ziet u of onze school voor uw kind een voorrangsschool is.

Als uw kind is geplaatst
Na de plaatsing ontvangt u brief van de school waar uw kind geplaatst kan worden. Zorg dat u uw plek op tijd bevestigt. Uw kind heeft dan pas definitief een plaats op onze school.

Zij-instromers
Wanneer uw kind ouder dan 4 jaar is, geldt er een andere procedure. We bespreken met u wat de onderwijsbehoefte is van uw kind en brengen in kaart of wij daaraan kunnen voldoen.  We hebben altijd contact met de huidige school. 
Voor het schooljaar 23-24 en 24-25 zitten al onze groepen vol, we kunnen hierdoor geen zij-instromers plaatsen.

Meer informatie

Voor vragen over het toelatingsbeleid kunt u ook terecht bij de helpdesk van het BBO (de gezamenlijke schoolbesturen) tel. 020 2446345 of  per email naar toelatingsbeleid@bboamsterdam.nl. Op de website van het BBO www.bboamsterdam.nl vindt u ook meer informatie over o.a. de beschikbare capaciteit en de resultaten van de afgelopen plaatsingen.