Aanmelden en inschrijven

Voor het eerst naar de basisschool
Als een kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Op vrijwel alle Amsterdamse basisscholen gaat het aanmelden en het toedelen van de plaatsen op dezelfde wijze.

Bekijk de video 'Aanmelden en inschrijven basisschool' van de Gemeente Amsterdam. 

 

Aanmelden montessorischool De Regenboog

Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente de brochure ‘Naar de basisschool’ en het voorkeursformulier.  U meldt uw kind aan door dit formulier in te leveren bij De Regenboog als wij uw school van eerste voorkeur zijn.  

Voordat u dit formulier inlevert willen wij u eerst kennis laten maken met onze school, Wij nodigen u uit om een afspraak te maken voor een kennismaking. Via onderstaande button leest u meer over de kennismakingsafspraak. 

Kom kennismaken

 

Dit zijn de sluitingsdata voor het aanmelden van 4-jarigen:

9 november 2023: kinderen geboren tussen 1 mei en 31 augustus 2020

7 maart 2024: voor kinderen die geboren zijn tussen 1 september en 31 december 2020

6 juni 2024: voor kinderen die geboren zijn tussen 1 januari en 30 april 2021

7 november 2023: voor kinderen die geboren zijn tussen 1 mei en 31 augustus 2021

 

Voorrangsscholen
Elk kind heeft voorrang op de acht dichtstbijzijnde (deelnemende) basisscholen. Welke scholen dat zijn, wordt bepaald door de loopafstand tussen het officiële woonadres van een kind en de scholen. Wanneer u op schoolwijzer.amsterdam.nl het woonadres én de geboortedatum van uw kind invult, ziet u of onze school voor uw kind een voorrangsschool is.

Als uw kind is geplaatst
Drie weken na de sluitingsdatum van de plaatsingsperiode ontvangt u bericht of uw kind geplaatst is. Zorg dat u uw plek op tijd bevestigt. Uw kind heeft dan pas definitief een plaats op onze school.

Meer informatie
Voor vragen over het toelatingsbeleid kunt u ook terecht bij de helpdesk van het BBO (de gezamenlijke schoolbesturen) tel. 020 716 3801 of toelatingsbeleid@bboamsterdam.nl. Op de website van het BBO bboamsterdam.nl vindt u ook meer informatie over o.a. de beschikbare capaciteit en de resultaten van de afgelopen plaatsingen.