Wegbrengen, ouderavond

Wegbrengen
De afgelopen 2 weken kon u ’s morgens elke dag in school wegbrengen. Iedereen heeft kennis kunnen maken met de leerkrachten en een kijkje in de klassen kunnen nemen. Vanaf komende week gaan we weer naar een half om half schema en is de klas weer alleen voor de kinderen. Voor de zelfstandigheid van de kinderen, heel Montessoriaans!, is het goed als ze zelf de school in lopen. Zelf jassen ophangen, zelf je pauzespulletjes opbergen, zelf je sloffen aantrekken en zelf de leerkracht begroeten. Laat u uw kinderen dat ook zoveel mogelijk zelf doen op de dagen dat u mee naar binnen loopt?
We wisselen komend jaar van “binnen en buitenbreng” dagen. Dit heeft vooral te maken met de verteltasmomenten die komend jaar allemaal op woensdag zijn.

Op maandag, woensdag en vrijdag, in school wegbrengen. De onderbouw en groep 2.1 en 2.2 door de hoofdingang. De bovenbouw en groep 2.3 door de zijingang.

Op dinsdag en donderdag wegbrengen door de terrasdeuren van de groep.

Ouderavond dinsdag 26 september
Op dinsdag 26 september nodigen we u allemaal uit voor een ouderavond over Montessori. Wat is Montessori thuis en wat is belangrijk op een Montessorischool? Hoe kunnen we elkaar ondersteunen? We willen u vertellen hoe we werken aan zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Hoe ziet dat eruit in de onder-, midden-, en bovenbouw? We willen van graag horen hoe u dat thuis doet. Natuurlijk is er alle ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. De avond begint om 19.30 uur, komt u ook?