Montessoricafé, lentekriebelweek, doorstroomtoets, kijkuurtje, verteltassen

Montessoricafé over meertaligheid
Vorige week vrijdag kwamen we met ouders bij elkaar in ons Montessoricafé. Er was een  grote opkomt met tussen de 15-20 ouders. De bijeenkomst ging over de erkenning van de thuistaal (of: harttaal)  als belangrijk en verrijkend voor het goed leren beheersen van de Nederlandse taal. Het  beste is om als ouder te praten met je kind in de taal die je het beste spreekt. Dat is de taal waarin je als ouder de meeste woorden kent, waarin je praat als je boos, blij of verdrietig bent. Door in die taal met je kind te praten ondersteun en bevorder je het leren van het Nederlands, de taal die kinderen op school moeten leren spreken, lezen en schrijven. Thuis voorlezen in de thuistaal, verhalen vertellen in de thuistaal, zingen in de thuistaal is goed: hoe meer hoe beter, maar allen als je kind er genoeg plezier aan beleeft! Aanwezige ouders gaven aan de erkenning van de waarde van de thuistaal als heel prettig te ervaren.

Lentekriebelweek
De lentekriebelweek komt er weer aan, van 4 tm 8 maart wordt er in alle groepen aandacht besteed aan relationele en seksuele vorming. Natuurlijk passend bij de ontwikkelingsfase van de kinderen. Op verzoek van een aantal ouders organiseren we dit jaar de week iets eerder dan de landelijke week ivm Ramadan.
Voor de ouders die graag meer willen weten over de lessen zijn er 2 momenten georganiseerd. Op dinsdagavond 27 februari bent u tussen 19.30 en 20.30 uur welkom, we zullen dan iets vertellen over de lessen en u kunt het materiaal inzien. Op woensdag 28 februari, tussen 8.30 en 9.15 uur is er nog een “vragenuurtje” waar u kunt binnenlopen.

Doorstroomtoets
Volgende week maken de kinderen van groep 8 de doorstroomtoets. Deze is dit jaar voor het eerst in de plaats gekomen van de eindtoets. Meer lezen?
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schooladvies-en-doorstroomtoets-basisschool/wetsvoorstel-doorstroomtoetsen-po

Kijkuurtje
Op woensdag 14 februari bent u welkom om tussen 8.30 en 9.15 uur een kijkje te nemen in de klas. Uw zoon of dochter kan u werkjes laten zien of u een lesje geven met materiaal. Komt u een kijkje nemen?

Verteltassen
Elke maand zijn er andere groepen aan de beurt om een verteltas te lenen. Het is voor ons altijd heel fijn om te zien hoe enthousiast kinderen zijn als ze aan de beurt zijn. Na 3 weken moeten de tassen weer worden ingeleverd, u krijgt daar altijd een herinneringsberichtje voor. Op de ochtend van het inleveren zitten we met een groep klaar om de tassen te controleren en klaar te maken voor de volgende uitleen. Altijd een hele klus waarbij we veel hulp kunnen gebruiken.
Het is voor ons lastig als tassen na dit moment worden teruggebracht, we moeten dan een extra controlemoment inplannen. Eerder terugbrengen kan wel altijd.

Studiedag
Let op, maandag 12 februari zijn alle kinderen vrij! Het team gebruikt deze dag voor het schrijven van de verslagen.