Sinterklaas, Montessoricafé

Sint
Inmiddels is de school helemaal in Sinterklaassfeer gebracht en is de komst van de Sint voelbaar in de school. In de onderbouw is een pepernotenfabriek gebouwd, kunnen de kinderen oefenen met het inpakken van cadeautjes, zijn er Sinterklaasverteltassen en zijn er mooie boten met Sinterklaas en Pieten om mee te spelen. De kinderen van de middenbouw denken mee over de versiering in de hal en zijn daarvoor druk aan het knutselen. De bovenbouwers hebben inmiddels lootjes getrokken. Zij maken een surprise waarin ze een cadeautje verstoppen voor een klasgenootje. U heeft hier een uitgebreide brief met uitleg over ontvangen. Op maandag 4 december is er de gelegenheid voor bovenbouw ouders om in de klassen de surprises te bewonderen. De kinderen van groep 5 mogen ook komen kijken. Zo weten zij alvast wat ze in de bovenbouw gaan doen.

Op dinsdag 5 december hopen we Sint en zijn Regenboogpieten weer te verwelkomen op school. De kinderen zijn dan om 12.00 uur vrij.

Montessoricafé
Een aantal weken geleden hadden we op een woensdagochtend ons eerste Montessoricafé voor ouders. Een plek om met elkaar in gesprek te gaan over opvoeden, zelfstandigheid en school. Wij vonden het erg fijn om met zoveel ouders van gedachten te kunnen wisselen.  Het volgende Montessoricafé organiseren we aanstaande vrijdag 24 november van 8.30 tot 9.30 uur. Tijdens dit café willen we het graag hebben over rekenen. Hoe werken we op school met het rekenmateriaal van Montessori en wat kun je thuis op speelse wijze doen om de rekenontwikkeling te stimuleren? Er zijn veel manieren om aan de rekenontwikkeling te werken terwijl de kinderen denken dat ze een spelletje doen. Tips voor mooie spellen voor Sint en/of Kerst!