fijne vakantie, Montessoricafé, trakteren, brede school

Fijne vakantie
En zo komt er een eind aan 2023, we hebben afgesloten met een goed gevulde Kerstweek. Vol van optredens en samenzijn. We hopen dat u het ook een gezellige week vond. Namens het hele team wensen wij u fijne dagen en een mooi nieuwjaar toe! We zien elkaar weer op maandag 8 januari. Hieronder vast wat onderwerpen voor de start na de kerstvakantie.

Montessoricafé
Wat komen er veel rekenbegrippen aan de orde bij het spelen van spelletjes”. Minste, hoger, tellen, optellen, splitsen, eraf, erbij…. Hier kwamen we samen achter toen we eind november in het Montessoricafé op school bij elkaar kwamen. Niet alleen bij het spelen van spelletjes, maar ook tijdens het koken, het reizen (met het openbaar vervoer), het doen van boodschappen of het maken van een uitstapje is veel te beleven en te leren.
Bij het volgende Montessoricafé, op vrijdag 26 januari om 8.30 uur, krijgt u informatie over de voordelen van het opgroeien met meer talen en we wisselen ideeën met u uit over praktische toepassingen thuis en op school.

Traktatie
Op de Regenboog hebben we afspraken over gezonde voeding en traktaties. De laatste tijd zien we de traktaties regelmatig weer “groter” worden. Naast de traktatie zien we ook weer kleine (plastic) speelgoedjes toegevoegd. Dat zorgt voor onnodig veel kosten en uiteindelijk voor plastic afval. We willen u dan ook vragen om onderstaande afspraken te volgen. Op de website kunt u het volgende lezen over trakteren en verjaardagen vieren:
Traktaties
Kinderen mogen op hun verjaardag natuurlijk iets uitdelen in de klas, dat is heel gezellig. Met 30 kinderen in de klas is dat zeer regelmatig. Het is daarom de bedoeling dat de traktaties klein en gezond zijn. Geen cadeautjes dus en geen grote hoeveelheden. “Snoeptraktaties” zullen wij niet laten uitdelen.
* Groente en fruit in een leuk jasje.
* Kleine porties van producten die niet te veel calorieën bevatten, zoals een rozijndoosje, een handje naturel popcorn, soepstengel, ontbijtkoek of eierkoek .
Voorbeelden kunt u vinden op de website Gezond Trakteren.nl.
Bij een verjaardag hoort vaak een feestje. Wij vinden het fijn als u uitnodigingen voor een verjaardagsfeestje buiten school uitdeelt. Het uitdelen in de klas kan naar zijn voor kinderen die niet worden uitgenodigd.

Brede school
Deze week hebben de kinderen in de klas informatie gekregen over het tweede blok brede school. Dit blok begint al op maandag 15 januari. De kinderen kregen ook een inschrijfformulier mee. Wilt u dit formulier direct na de vakantie mee terug geven? Op woensdag 10 januari zullen we de indeling van de activiteiten maken en daarna met u communiceren.