​​​​Op de Regenboog vinden we gezonde voeding erg belangrijk. Er zijn een aantal “eetmomenten” op een dag. Tijdens de pauzehap en lunch worden alleen gezonde dingen gegeten en gedronken. Geen snoep en zoetigheid dus. We hebben hierbij de adviezen van het voedingscentrum overgenomen. Hieronder geven wij u een overzicht van de mogelijkheden om het trommeltje te vullen.

10.00 pauzehapje
In de kleine pauze eten de kinderen een “gezonde snack”, iedereen heeft tenslotte thuis al ontbeten.
* Fruit, zoals appel, peer, banaan, kiwi, druiven, meloen, pruim en mandarijn.
* Groente, zoals worteltjes, komkommer, paprika, snoeptomaatjes en radijsjes.
* Boterham, rijstwafel, cracker, roggebrood of krentenbol.
Lunch
* Boterham met beleg, als variatie cracker, roggebrood of krentenbol.
* Groente en fruit, zoals tomaat, komkommer, paprika, banaan, appel en aardbei, lekker als beleg en voor erbij.
* Bakje yoghurt met muesli/ fruit, geen kant en klare toetjes.
Drinken
* Kraanwater
* water met wat siroop
* Thee zonder suiker.
* Halfvolle melk of karnemelk

Traktaties
Kinderen mogen op hun verjaardag natuurlijk iets uitdelen in de klas, dat is heel gezellig. Met 30 kinderen in de klas is dat zeer regelmatig. Het is daarom de bedoeling dat de traktaties klein en gezond zijn. Geen cadeautjes dus en geen grote hoeveelheden. “Snoeptraktaties” zullen wij niet laten uitdelen.
* Groente en fruit in een leuk jasje.
* Waterijsjes (let op onze vriezer zit vaak vol!)
* Kleine porties van producten die niet te veel calorieën bevatten, zoals een rozijndoosje, popcorn, soepstengel, ontbijtkoek of eierkoek . Voorbeelden kunt u vinden op de website Gezond Trakteren.nl.

Bij een verjaardag hoort vaak een feestje. Wij vinden het fijn als u uitnodigingen voor een verjaardagsfeestje buiten school uitdeelt. Het uitdelen in de klas kan naar zijn voor kinderen die niet worden uitgenodigd.

Afval beperken

Naast dat we het eten zo gezond mogelijk willen houden proberen we ook de hoeveelheid afval te beperken. Met de kinderen doen we al aan afvalscheiding. We zamelen papier, plastic en restafval apart in. We kunnen de afvalberg verder beperken door het drinken in herbruikbare flesjes te doen en brood in een trommeltje, zonder plastic zakjes. Het zou fijn zijn als u hieraan mee kunt werken.