Herfstvakantie, Montessoricafé, fietsen op het fietspad, kalender

Herfstvakantie
Vanmiddag begint de herfstvakantie, even ontspannen en de indrukken van de eerste weken verwerken. We wensen iedereen een fijne week toe!

Tijdens de vakantie is er in Amsterdam voor kinderen veel leuks te beleven. Zo is er op 23 en 24 oktober tussen 12 en 16 de gratis Sport en Fun toer in de sporthal Gaasperdam. De Krakeling bestaat 45 jaar en vieren dat met het Krakeling Festival, vol met prachtige voorstellingen, https://krakeling.nl/festival/krakeling-festival
Mooie films en series kijken of op ontdekking in het medialab, kan op het cinekidfestival https://cinekidfestival.nl/

En natuurlijk nog veel meer: https://www.iamsterdam.com/ontdek/herfst/herfstvakantie-met-kinderen

Montessoricafé
Woensdag hadden we het eerste uur van de ochtend “Montessoricafé”. Een gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over opvoeden, zelfstandigheid en school. Wat leuk om met zoveel ouders van gedachten te kunnen wisselen. Dat willen we graag snel een vervolg geven. Het volgende Montessoricafé organiseren we op vrijdag 24 november van 8.30 tot 9.30 uur. Tijdens dit café willen we het graag hebben over rekenen. Hoe geven we rekenles op school en wat kun je thuis op speelse wijze doen om de rekenontwikkeling te stimuleren? Er zijn veel manieren om aan de rekenontwikkeling te werken terwijl de kinderen denken dat ze een spelletje doen. Tips voor mooie spellen voor Sint en/of Kerst!

Fietsen op fietspad
Van buurtbewoners kregen we de vraag of we aan de ouders en kinderen van de Regenboog willen vragen om bij brengen en halen, het fietspad zoveel mogelijk vrij te laten. Fietsen worden nu regelmatig op het fietspad geparkeerd. Dit levert onveilige situaties op voor kinderen van anderen scholen die hier tussendoor moeten fietsen.

Onderbroeken
Voor plasongelukjes hebben we op school altijd reservekleding. Ook in de MB hebben kinderen nog wel eens een ongelukje. Nu zijn de reserveonderbroeken in MB maatjes op. Wie heeft er thuis misschien nog wat goede onderbroeken die te klein zijn geworden? Graag inleveren bij Corita.

Kalender en Studiedag 17-11
Op vrijdag 17 november hebben we een vervolgstudiedag over Montessori. Alle kinderen zijn dan vrij. Kijkt u af en toe in de kalender?
https://www.regenboogamsterdam.net/agenda