ouderavond, fotograaf, oproep ouderraad, wegbrengen, verteltas, kalender

 Ouderavond en ouderbijeenkomst
Vorige week dinsdag was de ouderavond met als thema Montessori. Het was lang geleden dat we een algemene ouderavond organiseerden. Wat fijn dat er zo’n grote opkomst was en we elkaar op deze manier konden ontmoeten.
We spraken over het ontstaan van Montessori-onderwijs en het materiaal dat zij ontwikkelde. Over de organisatie in de klas, het samenwerken van kinderen, hoe we omgaan met toetsen en natuurlijk zelfstandigheid. Speciale aandacht was er voor taalontwikkeling en lezen. Met de kinderboekenweek in het vooruitzicht, vullen we in de gang bij de keuken een boekenkast met boeken in alle talen. Lezen en praten in de taal die je thuis spreekt is heel waardevol en moedigen we graag aan. Heeft u een kinderboek dat we in deze kast kunnen zetten, graag! Aan het einde van de avond was er de gelegenheid om in kleinere groepjes met elkaar in gesprek te gaan.
De tijd was beperkt en de hoeveelheid onderwerpen groot kortom er was behoefte om nog verder met elkaar te kunnen praten. Dat gaan we doen op woensdag 18 oktober tijdens een ouderbijeenkomst. We nodigen u uit voor een gezellig kopje koffie en een goed gesprek over zelfstandigheid thuis en de aansluiting tussen thuis en school. Komt u ook?

Fotograaf
Morgen komt de schoolfotograaf, trek je mooiste vrolijke kleren aan! Naast de portretfoto’s en de groepsfoto’s, zullen er ook weer broertjes en zusjes foto’s worden gemaakt.

Oproep ouderraad
Leden gezocht voor de ouderraad!!

De ouderraad bestaat uit een groepje ouders die het leuk vinden om 4 a 5 keer in het jaar samen te komen voor het helpen bij en organiseren van school activiteiten. Zo helpen wij de leerkrachten met het versieren van de klassen voor juffendag, maar organiseren wij ook ieder jaar iets voor de leerkrachten tijdens de dag van de leerkracht. En die gezellige ouderborrel tijdens het kerstdiner? Ook die verzorgen wij!

De afgelopen jaren is de ouderraad behoorlijk uitgedund en wij zijn op zoek naar nieuwe leden. Lijkt het je leuk? De eerstvolgende vergadering is dinsdag 14 november om 8:45 uur. Kom gerust langs om mee te luisteren, mee te denken en om te kijken of de ouderraad iets voor jou is. 

Zien we jou dan?

P.S. Dinsdag 10 oktober organiseren wij een lunch voor de dag van de leerkracht. Opgeven om een hapje te maken kan nog steeds.

Namens de ouderraad,

Mariska

Wegbrengen in en buiten school
Nadat het eerst wat wennen was op welke dagen nou binnen en welke dagen bij de terrasdeur wegbrengen is, lijkt iedereen nu weer gewend. Op maandag, woensdag en vrijdag binnen en op dinsdag en donderdag buiten. Soms merken we aan ouders dat zij de buitendagen als “niet welkom” ervaren. Dat is zeker niet de bedoeling.
Tijdens Corona, toen ouders de school helemaal niet in mochten, hebben we ervaren hoe goed het voor de kinderen was om zelfstandig de school in te komen. We zagen vooral de kleuters snel ontwikkelen en verantwoordelijkheid nemen. Ook voor de andere groepen is de rustige start erg prettig. Deze zelfstandigheid past heel goed binnen ons Montessorionderwijs.
Toen de Coronaregels verdwenen, besloten we om naar dit half om half schema te gaan. We wilden heel graag weer meer contact met jullie, ouders en verzorgers, maar wilden ook graag de rust en zelfstandigheid behouden!

Verteltas
Aanstaande dinsdag is het inlevermoment van de verteltas van groep 1.1, 2.1 en de schakelklas. Wilt u de tas thuis zelf alvast controleren? De inhoudsopgave staat op de kaart die buiten aan de tas hangt. Heeft u misschien ook tijd om op school het eerste uurtje te helpen met de controle van de tassen? Daar zijn we erg mee geholpen!

Jaarkalender
Let op , aanstaande woensdag 11 oktober en vrijdag 17 november heeft het team studiedagen en zijn alle kinderen vrij. 17 november stond al in de jaarkalender maar is later weggevallen bij het inplannen van nog een agenda-item op dezelfde dag.
Kijkt u regelmatig in de jaarkalender?
https://www.regenboogamsterdam.net/agenda